Zo Creëer Je Direct Meer Geld Zonder Loonsverhoging

5 Manieren om meer bestedingsruimte te creëeren.

In Nederland, en eigenlijk in de hele westerse wereld, leeft het aloude adagium dat je enkel door hard werken meer geld kan verdienen. En inderdaad, dat kan ook. De keerzijde van hard werken is, in onze ervaring, dat je direct minder tijd beschikbaar hebt, minder vrije tijd om te doen wat je het liefste wilt doen. Een duivels dilemma welke we in dit blog al eens beschreven hebben.

Adagium Doorbreken

Zelf hebben Angela en ik het adagium van ‘harder werken en meer verdienen’ in 2015 doorbroken en van ons afgegooid. En het mooiste komt nog, direct op dat moment hadden we ineens meer te besteden, beter gezegd, we konden onze spaarrekening flink laten groeien zonder dat één van ons een loonsverhoging had gekregen.

Dit nieuwe inzicht zorgde voor een veel grotere groei van besteedbaar inkomen dan de loonsverhogingen die Angela en ik in de jaren daarvoor hadden gekregen van de baas.

Een simpel perspectief.

Het perspectief is heel simpel, en daardoor misschien wel teleurstellend eenvoudig als je het leest. Maar tegelijkertijd is het zo simpel en in basis ook eenvoudig, dat ook jij er nu direct je voordeel mee kan doen.

Want de grootste winst in het vergroten van je bestedingsruimte creëer je door je kosten te verlagen, drastisch te verlagen. Dit kun je direct doen en gaat dus veel sneller dan proberen meer te verdienen. Minimaliseren wordt het ook genoemd. Met dit perspectief voor ogen zagen we nog meer mogelijkheden om het spaarvarken te vullen en iedere maand dichterbij het realiseren van onze droom te komen, full time reizen en tijd- en locatie onafhankelijk werken.

5 Manieren om direct meer geld te verdienen

Uiteindelijk hebben wij de volgende 5 manieren toegepast die ons hebben geholpen om direct meer geld te verdienen zonder te moeten wachten op die jaarlijkse loonsverhoging. 

  1. Verlaag je kosten? Ongemerkt sluit je allerlei abonnementjes af. Opslagabonnement voor de backup van je telefoon, Netflix, HBO, AppleTV, ga maar door. Ook het doorlopende sportschool abonnement is al snel € 200 per jaar. Beperk jezelf met mobiel internet op je telefoon. Er zijn heel veel Wifi spots te vinden en af en toe niet online zijn is ook heerlijk. Je databundel downgraden scheelt zo maar € 5 tot € 10 per maand en soms nog wel meer. O ja, en het jaarlijks aanpassen van je energierekening is sowieso een no-brainer. Lunchen in de bedrijfskantine of een vers broodje kopen bij het tankstation langs de snelweg? Ik was er gemiddeld € 7 à € 8 per dag aan kwijt, ja per dag. Scheelt toch wel als je zelf je boterham smeert en alleen een beker karnemelk koopt. Allemaal verscholen kosten die je direct kunnen reduceren.
  2. Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt. Die digitale fotocamera van 5 jaar terug, oud? Toch is deze echt nog wel te verkopen voor een paar tientjes. De boeken die zo mooi in de boekenkast stof staan te happen? Via bol.com prima te verkopen. Of heb je ook zoveel gereedschap liggen omdat het altijd handig is om deze bij de hand te hebben? Er is een app, Peerby, waar je al dit gereedschap makkelijk kan lenen van mensen bij je in de buurt en nog veel andere spullen ook. Dus verkopen maar die schuurmachine, klopboormachine of zaagtafel. 
  3. Verdien geld met je huidige bezit. Ik noemde zojuist al Peerby om spullen van anderen te lenen, maar jij kan ook geld verdienen door jouw spullen via deze app aan te bieden. Komt die golfset ook nog eens verder dan die paar 9 hole’tjes die je loopt ;-). Heb je een kamer over, of vind je het niet erg om zelf af en toe een weekendje weg te gaan? Verhuur dan je gehele huis of de kamer die je over hebt via AirBNB. Onze ervaringen met AirBNB zijn zeer positief, in ieder geval hebben wij er verschillende mooie ‘weekendjes weg’ mee verdiend en ‘sterke’ verhalen aan over gehouden. Maar ook zonder gebruik te hoeven maken van deze apps kan je extra geld verdienen met je bezit, of talent. Kook voor mensen jouw specialiteit en vraag een leuk bedrag per maaltijd of maak een toffe promovideo die je verkoopt. In beide voorbeelden ga ik ervan uit dat koken of het maken van film je hobby is. Je snapt mijn punt, er zijn legio mogelijkheden om kleine bedragen extra te verdienen. Het platform Fiverr is perfect om je digitale diensten aan te bieden. 
  4. Droom. Droom zo groot mogelijk. Alleen als je droom groot genoeg is zal je deze realiseren. Er zijn namelijk heel veel redenen te bedenken waarom je droom niet uit zal komen. Jijzelf en anderen hebben daar allemaal ‘goede’ adviezen voor. Door een grote droom te hebben, een droom die je waar gaat maken, wordt het makkelijker om je uitgavenpatroon aan te passen. Ik kocht niet meer iedere maand nieuwe kleding of besloot toch maar om geen nieuwe Apple Watch te kopen. Waarom niet? Als we die uitgaven niet deden op dat moment konden we voor onszelf bedenken en concretiseren dat we een week langer konden reizen, of misschien wel een extra maand in het buitenland verblijven. Ik kan je zeggen dat mijn vader altijd zei dat het geld bij mij in mijn broekzak brandde, ik moest het gewoon uitgeven aan spullen en gadgets, al sinds ik jong was. Pas op het moment dat ik samen met Angela onze nieuwe droom concreet had gemaakt, door te bedenken wat we in onze droom met € 50,00 kunnen doen, koelde het geld in m’n broekzak af en deed ik het met veel plezier in het spaarvarken. Wanneer je het boek ‘The 4 Hour Workweek’ van Tim Ferris leest, vind je nog meer inzichten om je droom te concretiseren.
    1. Blokkeer je pinpas. Nou, dat is misschien wat overdreven, ik bedoel ermee dat het je heel veel geld gaat besparen als je een beperkt contant bedrag in je portemonnee stopt. Wanneer je niet meer bij je hebt kan je het ook niet uitgeven, hoe simpel kan het zijn. In Mexico leefden we op een budget van maximaal MXN 500 pesos per dag, iets minder dan € 25. Dat is dan ook het enige geld dat we in contanten bij ons hadden. Ja, soms was het dan inderdaad even rekenen als we iets bestelden met eten. Vaak komt het neer op geen dessert of koffietje na. Maar het helpt enorm om je aan je budget te houden. Pinpas en creditcard gewoon thuis laten en het dagbudget in contanten meenemen. O ja, en de keren dat we toch dat dessert teveel besteld hadden? Ach, we mochten het restant de volgende dag komen betalen.
Pas je denkbeeld aan

Ik schreef het al aan het begin van dit blog, het zijn hele simpele acties die je snel kan vertalen naar de praktijk. Je kan je denkbeeld nu al aanpassen, tijdens het lezen van dit blog. Het aanpassen, toepassen en volhouden van deze nieuwe kijk op Meer Geld Verdienen in de dagelijkse routine is misschien wel het meest lastige.

Daarom is het hebben van een grote droom zo fijn, deze kan je dan als ‘excuus’ gebruiken als je tegen vrienden of familie moet zeggen dat je niet meegaat naar dat festival of oergezellige weekendje weg.

Hoe wij een beetje extra geld verdienen 😉

In onze blogs en vlogs maken we gebruik van affiliate links, in dit blog enkel van bol.com en AirBNB. Wanneer jij deze links gebruikt kom je direct terecht bij de producten of diensten die we beschrijven en zelf naar alle tevredenheid gebruiken. Jij betaalt niets extra’s en wij ontvangen een percentage van de verkoopprijs van de reseller. Sympathiek toch?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Share This

Share This

Share this post with your friends!